Skip to main content

M-Files har slutfört sin övergång till SaaS där prenumerationsintäkter utgjorde 94 procent av företagets årliga återkommande intäkter 2020

Ledaren inom intelligent informationshantering fortsätter sin positiva utveckling efter tillkännagivandet nyligen av en investering på 67 miljoner EUR i Series C

Stockholm, Sverige – 5 mars 2021M-Files Corporation, det intelligenta informationshanteringsföretaget, tillkännagav i dag att man har slutfört sin övergång till SaaS (Software-as-a-Service) under 2020 och att 94 procent av företagets årliga återkommande intäkter (ARR) tillskrivs prenumerationsbaserade försäljningar.

Företagets primära SaaS-lösning, M-Files Online, är en hybridplattform för intelligent informationshantering där kunder kan implementera både molnbaserade och lokala lösningar utan att behöva köpa separata licenser för dem båda. Under 2020 fortsatte M-Files kunder och partner att skörda fördelarna med innovativa licensieringsalternativ som gjorde det möjligt för M-Files Online-kunder att bli redo för molnet på ett ögonblick och dra nytta av molnet på ett fasindelat och riktat sätt utifrån sina egna behov.

”Under 2020 slutförde M-Files övergången till ett SaaS-baserat företag och en leveransmodell där prenumerationsintäkter utgjorde 94 procent av företagets årliga återkommande intäkter”, sa Antti Nivala, grundare och vd på M-Files. ”Förra året gynnades ännu fler företag av våra innovativa licensieringsalternativ som ökade kunskapsarbetares produktivitet, möjliggjorde affärskontinuitet och minskade risken genom M-Files-lösningar. Investeringen i januari 2021 på 67 miljoner EUR i Series C hjälper oss att fortsätta förbättra våra resultat och driva på denna spännande utveckling ytterligare.”

Kunder och partner

M-Files tog emot närmare 1 000 nya kunder under 2020 i hela sin globala verksamhet och tillhandahöll lösningar som stärker samarbetsmöjligheterna, ger en smidig onlineupplevelse och bidrar med nya effektivitetsvinster i dagens värld där människor kan jobba var som helst. Under förra året erbjöd M-Files fler resurser till sitt nätverk med återförsäljare, tjänstleverantörer, utvecklare och teknikpartner i alla regioner där företaget verkar. Det är ett tydligt bevis på att man stärker och utvecklar dessa viktiga relationer.

Förra året ökade M-Files sina investeringar i kundsupport- och produktutvecklingsorganisationer, vilket ledde till ökat kundengagemang och lansering av nya produktfunktioner. M-Files uppnådde branschledande brutto- och nettokundbevarande och ökade sitt NPS-resultat med mer än 20 poäng.

Strategiska samarbeten

Under förra året utvidgade M-Files sina strategiska samarbeten med globala organisationer. Företaget fortsatte stärka sin relation med Microsoft som Gold Partner, med investeringar i sin Azure-baserade molnlösning, integreringar med Microsoft 365 och Teams, SharePoint Online och Outlook och aktivt deltagande i Microsofts samförsäljningsprogram för ISV-partner.

M-Files stärkte sin relation med Salesforce genom en unik anpassning till Salesforce Customer 360-initiativet och en certifierad AppExchange-lösning. Under 2020 utvecklade M-Files också ett växande partnerskap med Adobe och presenterade en integrering av plattformen med Adobe Sign, en huvudkomponent i Adobe Document Cloud, för enkel och säker elektronisk dokumentsignering.

Under 2020 fördjupade M-Files sitt tekniksamarbete med Konica Minolta för att erbjuda AI-baserade dokumenthanteringslösningar på hela den europeiska marknaden. Efter att ha sett tidiga framgångar i 14 europeiska länder har M-Files och Konica Minolta Business Solutions Europe genom sitt stärkta partnerskap utökat sina produkter till 20 länder och planerar att expandera till ytterligare länder.

M-Files stärkte även sitt strategiska partnerskap med Iron Mountain, en global ledare inom lagrings- och informationshanteringstjänster. Samarbetet resulterade i gemensamma produkter i två nya regioner: de asiatiska regionerna Filippinerna, Hongkong, Indien, Kina, Malaysia, Indonesien, Singapore, Sydkorea, Taiwan och Thailand samt de nordiska länderna Danmark, Finland, Norge och Sverige.

M-Files samarbetade med det finländska företaget Accountor HR Solutions för att förse Mepco-kunder med lättanvänd och säker arkivering av löneadministrationsdokument. Ett nytt strategiskt partnerskap med Devoteam Management Consulting Denmark, det danska dotterbolaget till franska Devoteam Group, etablerades för att hjälpa företag med digitalisering genom att erbjuda intelligenta informationshanteringslösningar till kunder inom flera branscher.

Globala erkännanden och certifieringar

Under 2020 fick företaget erkännande för sina innovativa ECM- och informationshanteringslösningar. Företaget utnämndes bland annat till Visionary och fick högsta betyg i kategorin Completeness of Vision i Gartner, Inc.:s 2020 Magic Quadrant for Content Services Platforms (CSP). Det var femte året i rad som M-Files utnämndes till Visionary av Gartner. Ladda ned den kostnadsfria rapporten 2020 Gartner Magic Quadrant for Content Services Platforms. Företaget fick även högsta betyg (4,08 av 5) för Content Services Platform Consolidation Use Case i Gartners rapport Critical Capabilities for Content Services Platforms, som är ett komplement till Magic Quadrant.

M-Files fick högsta betyg för både användbarhet och funktionalitet och utnämndes till Leader i rapporten Nucleus Research Content Management Value Matrix 2020. Som Leader 2020 utökade M-Files sitt försprång till konkurrenterna som föregångare inom innehållshanteringssektorn.

TrustRadius, den mest betrodda webbplatsen för recensioner av företagsprogramvara baserade på feedback och rankningar från slutanvändare, utsåg M-Files till ett av de bästa företagsprogrammen för innehållshantering (ECM). M-Files fick en av de högsta rankningarna totalt och fick bland annat toppbetyg för produktens skalbarhet (10,0) och sannolikheten för fortsatt användning (10,0). M-Files utvaldes också som bästa programvara för dokumenthantering 2020 av Business.com, en ledande webbplats för expertråd, tips och resurser för företag.

Förra året erhöll M-Files SOC 3-certifiering, ett tecken på företagets förmåga att etablera och implementera strikta säkerhetspolicyer och säkerhetsrutiner som syftar till att garantera regelefterlevnad, minimera risk och skydda kunddata som lagras i molnet.

Investering i tillväxt 2021

I början av 2021 tog M-Files emot en tillväxtinvestering på 67 miljoner EUR ledd av det europeiska riskkapitalbolaget Bregal Milestone. Också företagets befintliga investerare Partech, Tesi och Draper Esprit deltog. Investeringen bidrar till att påskynda tillväxten och öka M-Files marknadspenetrering, i synnerhet i Nordamerika. M-Files kommer även att använda kapitalet för att leverera ytterligare innovationer inom produktutveckling, artificiell intelligens (AI) och företagets molnplattform.

Mer information finns på M-Files webbplats.
Besök denna webbsida för att boka in en anpassad produktdemonstration av M-Files.

Om M-Files Corporation

M-Files AI-baserade lösning för intelligent informationshantering kopplar samman alla dokument och all information över alla plattformar och lagringsplatser och analyserar dem för att placera dem i ett sammanhang. Det gör det möjligt att visa rätt information för rätt användare exakt när de behöver det, och att automatisera informationsbaserade affärsprocesser, samtidigt som man bibehåller full kontroll och regelefterlevnad. Tusentals organisationer, bland annat NBC Universal, OMV, SAS Institute och ThyssenKrupp, i fler än 100 länder använder M-Files för att hantera sin företagsinformation och sina affärsprocesser och ge sina medarbetare ett smartare sätt att arbeta.

Mediakontakt: Debra Dekelbaum, Senior Manager, US PR
debra.dekelbaum@m-files.com, +1 (972) 516-4210, ankn. 272